1 aprilie 2018

"Rolul meu este esenţial în planul de mântuire al lui Dumnezeu."





"Rolul meu este esenţial în planul de mântuire al lui Dumnezeu."

Aşa cum Fiul lui Dumnezeu îl împlineşte pe Tatăl său, tot aşa rolul tău din plan împlineşte planul Tatălui tău.

Mântuirea trebuie să răstoarne credinţa nesăbuită în gânduri şi trupuri separate, ce trăiesc vieţi separate şi merg pe căi separate. O singură funcţie împărtăşită de minţi separate le uneşte într-un scop unic, căci fiecare dintre ele este la fel de esenţială pentru toate celelalte.

Voia lui Dumnezeu pentru tine este fericirea deplină.
De ce te-ai mai decide să te împotriveşti Voii Sale?

Rolul pe care ţi l-a păstrat în realizarea planului Său îţi este dat pentru ca să poţi fi reintegrat în ceea ce voieşte El. Acest rol este la fel de esenţial pentru planul Său precum este pentru propria-ţi fericire.

Bucuria ta trebuie să fie deplină, ca să poţi face înţeles planul Său tuturor acelora la care El te trimite. Ei îşi vor vedea funcţia reflectată pe faţa ta luminoasă şi Îl vor auzi pe Dumnezeu chemându-i în râsetul tău fericit.

Eşti cu adevărat indispensabil pentru planul lui Dumnezeu. Fără propria-ţi bucurie, bucuria Sa nu este deplină.
Fără zâmbetul tău, lumea nu poate fi mântuită.

Cât timp eşti trist, lumina, pe care Dumnezeu Însuşi a desemnat-o ca mijloc pentru mântuirea lumii, este palidă şi lipsită de strălucire, iar nimeni nu râde, fiindcă tot ce este râset nu poate să fie decât ecoul propriului tău râset.

Eşti cu adevărat indispensabil pentru planul lui Dumnezeu. La fel cum lumina ta face să sporească fiecare lumină ce străluceşte în Cer, tot astfel bucuria ta pe Pământ invită toate minţile să-şi abandoneze necazurile şi să-şi ia locul alături de tine în cadrul planului lui Dumnezeu.

Mesagerii lui Dumnezeu sunt voioşi şi voioşia lor vindecă necazul şi disperarea. Ei sunt dovada că Dumnezeu voieşte fericirea deplină pentru toţi cei care vor accepta darurile Tatălui lor ca aparţinându-le.

Astăzi nu voim să ne lăsăm cuprinşi de tristeţe. Altfel nu vom reuşi să ne asumăm rolul care este esenţial pentru planul lui Dumnezeu, cât şi pentru viziunea noastră.

Tristeţea este semnul că vrei să joci un alt rol, în locul aceluia ce ţi-a fost conferit de către Dumnezeu. Prin aceasta întârzii să arăţi lumii cât de mare este fericirea pe care El o voieşte pentru tine. Şi prin urmare nu recunoşti că această fericire îţi aparţine.

Astăzi vom încerca să înţelegem că bucuria este funcţia noastră aici. Dacă eşti trist, rolul tău este vacant, şi toată lumea, odată cu tine, este privată de bucurie.

Dumnezeu te roagă să fii fericit, ca lumea să vadă cât de mult îşi iubeşte El Fiul, şi că voieşte ca nici cea mai mică întristare să nu-i curme bucuria; nici ca vreo teamă să-l asalteze, să-i tulbure pacea.

Astăzi eşti mesagerul lui Dumnezeu. Aduci fericirea Sa tuturor celor pe care îi priveşti; aduci pacea Sa oricui te priveşte şi citeşte mesajul Său pe faţa ta fericită.

Astăzi ne vom pregăti pentru toate acestea în perioadele noastre de exersare, a câte cinci minute: vom simţi cum se stârneşte în noi fericirea, după Voia Tatălui şi a noastră.

Începe exerciţiile cu gândul pe care îl conţine ideea de astăzi. Dă-ţi seama, apoi, că rolul tău este să fii fericit. Numai atât ţi se cere, ţie sau oricui doreşte să-şi ocupe locul printre mesagerii lui Dumnezeu. Gândeşte-te ce înseamnă aceasta.

Bineînţeles că te-ai înşelat în credinţa ta că ţi s-ar cere vreun sacrificiu. Potrivit planului lui Dumnezeu ai numai de primit, şi niciodată nu pierzi, nu sacrifici, nu mori.
Hai să încercăm să găsim acea bucurie care stă mărturie nouă şi lumii întregi despre Voia lui Dumnezeu pentru noi.

Funcţia ta este să o găseşti aici, să o găseşti acum. De aceea ai venit. Fie ca aceasta să fie ziua în care vei reuşi! Priveşte adânc înăuntrul tău, fără a te teme de toate acele gânduri mărunte şi ţeluri nebuneşti pe lângă care treci, acum când te înalţi ca să-L întâlneşti pe Christul din tine. El va fi acolo. Poţi ajunge la El acum. Ce altceva ai prefera să priveşti, mai degrabă decât pe Cel care aşteaptă ca tu să-L priveşti? Ce gând mărunt are putere să te reţină?
Ce ţel nebunesc îţi poate întârzia reuşita, când Cel care te cheamă este Însuşi Dumnezeu? El va fi prezent. Eşti indispensabil planului Său. 
Astăzi eşti mesagerul Său.
Şi trebuie să găseşti ceea ce El doreşte ca tu să dăruieşti.

Nu uita de ideea de astăzi în răstimpul dintre perioadele de exersare din oră în oră. Chiar propriu-ţi Sine te cheamă astăzi. Şi tot Lui îi dai răspuns de fiecare dată când îţi spui că eşti indispensabil planului lui Dumnezeu de mântuire a lumii.


Lecţia 100 „A COURSE IN MIRACLES”

LECŢIA anterioară__



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu