5 iulie 2018

"Mintea mea conţine doar ceea ce gândesc cu Dumnezeu. Cerul este alternativa pentru care trebuie să mă decid."





Astăzi vom începe să ne concentrăm asupra stării de a fi pregătiţi pentru ceea ce va urma. Iată ce ne propunem pentru această recapitulare şi pentru lecţiile ce îi urmează.

Recapitulăm, aşadar, lecţiile recente şi gândurile lor reale, într-o manieră care va facilita dobândirea stării de a fi pregătit. Avem o temă centrală care unifică fiecare pas pe care îl întreprindem în cadrul acestei recapitulări, ce poate fi enunţată simplu prin aceste cuvinte:
Mintea mea conţine doar ceea ce gândesc cu Dumnezeu. Asta este un fapt, şi reprezintă adevărul a Ceea ce eşti şi a Ceea ce Tatăl tău este. Acesta este gândul prin care Tatăl a dat creaţia Fiului, instaurându-l în calitatea de cocreator, împreună cu El Însuşi.

Acesta este gândul care îi garantează Fiului mântuirea deplină. Căci în mintea Sa nu pot sălăşlui alte gânduri decât cele pe care le împărtăşeşte Tatăl său. Lipsa iertării blochează acest gând, nelăsându-l să-i pătrundă în conştienţă. Cu toate acestea, este de-a pururi adevărat.

Scopul lor este de a-ţi arăta ceva diferit şi de a întârzia corecţia prin autoamăgiri menite să-i ia locul. Şi totuşi, mintea ta conţine şi păstrează doar ceea ce gândeşte cu Dumnezeu.

Prin urmare, să continuăm cu recapitularea următoarelor lecţii ...








Lecţia 149  „A COURSE IN MIRACLES” 


LECŢIA anterioară__


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu