1 ianuarie 2019

Pot alege sa schimb toate gandurile care ranesc




Obiectivul didactic pe care si-l propune Spiritul Sfant e tocmai acest sfarsit al viselor. Caci imaginile si sunetele trebuie traduse din marturiile fricii in cele ale iubirii. Si, cand se realizeaza pe deplin acest obiectiv, invatarea a atins singurul obiectiv pe care il are cu adevarat. Caci invatarea, dupa cum o indruma Spiritul Sfant spre rezultatul pe care i-l percepe El, devine mijlocul autodepasirii ei, pentru a fi inlocuita de adevarul vesnic.


LECŢIA 284 –

Pot alege sa schimb toate gandurile care ranesc.

Perceputa cum trebuie, pierderea nu e pierdere. Durerea e imposibila. Nu exista niciun motiv de suparare. Iar suferinta de orice fel nu decat un vis. Acesta este adevarul, la inceput doar de rostit, apoi de repetat de multe ori, si apoi de acceptat ca adevar partial. Apoi de luat tot mai serios in considerare si, in final, de acceptat ca purul adevar. Pot alege sa schimb toate gandurile care ranesc. Si vreau sa trec azi dincolo de aceste cuvinte, dincolo de toate rezervele, sa ajung la deplina acceptare a adevarului din ele.

Tata, ce ai dat Tu nu poate sa raneasca, asa ca supararea si durerea trebuie sa fie imposibile. Sa nu ezit sa ma incred in Tine astazi, acceptand ca daruri de la Tine doar ce e voios; acceptand ca purul adevar doar ce e voios.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu